Programma

Deze wandelvakantie duurt 10 dagen/9 nachten, we ontdekken het beste van het Lake District in Patagonië, Chili.

We starten met lokale wandelingen aan Alerce Aldino National park en de vulkaan Osorno.
Het laatste gedeelte van de trip beginnen we aan de drie daagse expeditie op een erg afgelegen stukje Chili, een klein lokaal padje dat het ‘Todos Los Santos’ meer en Rupanco national Park verbindt. We wandelen tussen de vulkanen en de hoge pieken van het Andes gebergte. Een tocht die mensen veranderd.

Dag 1:

Aankomst in Puerto Montt en transfer naar Puerto Varas, we krijgen van onze gids een briefing over hoe onze trekking er zal uitzien de komende dagen. Overnachten en diner hebben we in Puerto Varas zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de komende dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 – Trekking in Alerce Andino National park:

We starten onze trek in een afgelegen gebied, omgeven door regenwoud, we komen in aanraking met eeuwenoude bomen, afstammelingen van de sequoia bomen. Ontdek de prachtige kracht en rust die de natuur uitstraalt. Laat je zorgen, onrust,.. van thuis varen, beleef het moment.
Overnachten doen we op een kleine camping in het National Park.

 

 

 

 

 

 

Dag 3 – Trekking Llanquihue Reservaat – Calbuco Vulkaan:

De Calbuco vulkaan is één van de meest actieve vulkanen in de regio, in April 2015 was de laatste uitbarsting, er zijn nog steeds verwoestingen zichtbaar maar de natuur herstelde zich al goed.
We wandelen tussen bossen en rivieren. Overnachten doen we op een camping plaats.

 

 

 

 

 

 

Dag 4 – Trekking aan de voet van vulkaan Osorno

We verhuizen na een deugddoend ontbijt naar Vicente Pérez Rosales National Park. Daar hebben we de keuze tussen het Solitario trail of Alerce trail. We wandelen de hele dag te midden van het regenwoud met prachtig zicht op de vulkaan.

Overnachten doen we in Petrohue aan de rand van het meer Todos Los Santos, waar we na een stevige dag wandelen kunnen we genieten van een zwem in het meer.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 – Oversteek met de boot van het meer Todos Los Santos en trek in de vallei van de Termas del Callao voor drie dagen.

We vertrekken naar Petrodue dorp waar we de oversteek van het meer maken. Prachtige tocht met zicht op de vulkaan Osorno, Calbuco en het Andes gebergte. Daarna beginnen we aan onze 14 km wandeling door de bossen, en rivieren om onze kampplaats te bereiken, aan de kampplaats bevinden zich warmwaterbronnen waar we optimaal kunnen ontspannen.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6 – Tweede wandeldag in de vallei Termas Del Callao, dichtbij vulkaan Puntiagudo.

Een nieuwe wandel dag in de vallei, door de bossen tot aan een prachtige kampplaats waar we samenkomen rond een kampvuur en genieten van de sterrenhemel.

Dag 7 – Derde wandeldag in de vallei Termas Del Callao en boottocht op het Rupanco meer

Ontdek de prachtige zonsopgang in dit afgelegen gebied terwijl we genieten van een stevig en gezond ontbijt. We wandelen 2 uur tot aan het Rupanco meer. De oversteek per bot duurt 40 minuten. Vandaag is er opnieuw kans om te genieten van de warmwaterbronnen die zich daar bevinden. Na de boottocht hebben we een transfer van 60 km naar onze kampplaats, deze bevindt zich in een krater van de vulkaan Casablanca.

Dag 8 – Tot aan de top!

Vandaag wandelen we tot aan de top van de vulkaan Casablanca waar we de pracht van alle vulkanen en bergen kunnen aanschouwen die ons de voorbije zeven dagen gezelschap hielden.

 

Dag 9 – Korte wandeldag en transfer

Na een korte wandeling rond de kampplaats, transfer terug naar Puerto Varas, 200 km, geniet van een vrije namiddag. De avond brengen we weer door in ons hostel van de eerste dag.

 

Dag 10 – Transfer naar de luchthaven van Puerto Montt

 

Extra details:

Totale afstand: 65 km

Duur: 10 dagen/9 nachten)

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk, 4-6 uur wandelen/dag

Wandelen met dagrugzak (grote spullen worden vervoerd door auto)

Ontbijt, lunch, diner en snacks worden voor ons voorzien.