Estland

De wandeling loopt van Oandu in het Noorden van het prachtige Estland tot in het meest zuidelijke punt van het land, Ikla.
De route is 375 km. Het zijn stevige stap dagen gaande van 16-30 km / dag, het terrein is erg gemakkelijk begaanbaar zonder hoogteverschillen, vlot wandelen. 

Estland is een pracht van een bestemming, als je houdt van de rust en stilte die de natuur te bieden heeft! Het is een vlak land met tal van bossen, veengebieden, meren,…  De tocht die wij maken loopt door de meest afgelegen gebieden, weg van het toerisme, drukke steden,… we ontdekken de échtheid van Estland, een top wandelvakantie!

 

 

 

 

 

 

 

 

De wandeling heeft een pittig karakter, gezien we kiezen voor de rust is er niet elke dag de mogelijkheid een supermarkt binnen te springen of een pintje te drinken in een lokaal cafétje.

Dat is een deel van de uitdaging, leren leven met deze éénvoud, genieten van alles wat er op dat moment op je pad komt. Een koffietje of lekker stukje kaas smaakt zoveel beter wanneer het geen vanzelfsprekendheid is dat je het hebt!

Slapen doen we in tenten of trekkershutten, soms op campings (zonder erg veel voorzieningen), soms in het wild in een stukje bos of aan een meer, maar altijd gezellig samen!

We wandelen 18 dagen, hebben 2 rustdagen tussendoor die we doorbrengen in een hostel of guesthouse, zodat we even kunnen op adem komen, onze voeten laten rusten, onszelf weer proper schrobben en eventueel een lekkere maaltijd nuttigen in een lokaal restaurantje.

De rode draad van de reis ligt vast (slaapplekken, rustdagen, ed,…) maar is onderhevig aan verandering. Afhankelijk van jullie al reiziger, weersomstandigheden, … Dat is het avontuur!