Kroatië

 

Deze wandeling is gecreëerd voor mensen met een basisconditie. (laat je zeker niet afschrikken door het wat pittige karakter van de tocht, geloof in je eigen kracht, dat is juist de uitdaging!), de wandeling brengt ons op de prachtigste en hoogste punten van de Via Dinarica. Heel wat passages zijn gemakkelijk te wandelen, er zitten echter sommige kuitenbijters tussen. Doorzetters worden beloont met ongelooflijke vergezichten.
Dit stuk is erg afgelegen en stil, een unieke kans om écht tot jezelf te komen, je grenzen te verleggen, fysiek én mentaal.

Dag 1 – Aankomst, voorbereiding en verwelkoming door onze gids:

We arriveren aan de luchthaven van Zadar waar we een transfer hebben naar de berghut ‘Zazivan’ in het nationaal park ‘Velebit’. Hier worden we verwelkomt door de gids die ons de hele trip zal vergezellen. We doen samen inkopen in de supermarkt voor de komende twee dagen lunch en ons eerste avondmaal.
‘s Avonds krijgen we een gedetailleerde uitleg van onze gids over hoe de wandeling zal verlopen en wat we mogen verwachten en nemen we samen ook even de tijd om onze tocht in te leiden.

Foto: Julien Duval

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 – premuzic trail:

Na een stevig ontbijt beginnen we aan onze eerste dag, we wandelen de hele dag via het Premuzic trail en worden al direct in de watten gelegd met ongelooflijke vergezichten en prachtige natuur. We lopen van Zavizan tot aan onze volgende berghut. Geen grote uitdagingen vandaag, vooral genieten en tot rust komen terwijl de kracht en energie van de natuur op ons inwerkt. We genieten van een gezellig avondmaal samen en delen onze ervaringen. (16 km)

 

Dag 3 – Tweede dag Premuzic trail:

Vandaag schudden we onze benen wakker, nog niet onze grootste uitdaging maar reken op een goede 20 kilometer stappen, eenvoudiger maakt het prachtige zicht op de Adriatische zee onze tocht wel! Deze dag brengt afwisseling tussen bossen en weidse velden. We worden omvergeblazen door de pracht van deze natuur. We wandelen een 7 tot 8u voor we onze nieuwe berghut bereiken waar we moe maar voldaan onze benen onder tafel schuiven terwijl de sterrenhemel aan ons verschijnt.

 

Dag 4 – Zicht op zee:

We worden wakker met de verse berglucht in onze longen en genieten een krachtig ontbijt, wat ze zeker kunnen gebruiken. Deze dag brengt ons weer 20 kilometer verder op gemiddeld terrein. We wandelen de hele dag parallel met de Adriatische zee, wat voor zichten zorgt om van te smullen. We nemen zeker de tijd om dit scenario te laten inzinken en halen er al onze energie uit om de rest van de tocht door te komen tot we weer aan onze nieuwe berghut arriveren.

 

Dag 5 – Nationaal park Paklenica:

Na drie dagen stevig doorstappen nemen we vandaag een rustigere dag. Na het ontbijt worden we door onze chauffeur naar het dorpje Karlobag gebracht zodat we onze voorraad voor de lunch kunnen aankopen. We nemen 2-3u de tijd om te relaxen aan de kust, wat te zwemmen, samen te zitten en te delen wat deze ervaring ons tot nu toe bracht, waar we moeilijkheden ondervinden, wat ons energie geeft enz…
Tegen de middag vertrekken we voor een korte en gemakkelijke wandeling van 6 km door het Nationaal park Paklenica. We arriveren in de vroege avond al aan onze berghut en nemen even wat tijd voor onszelf om te genieten, te ervaren,…

 

Dag 6 – Tot de top!:

Onze vijfde stapdag en moeilijkste dag is aangebroken. We staan wat vroeger op zodat we op tijd kunnen vertrekken voor onze wandeling naar de top, dit geeft ons ‘s Avonds wat meer ruimte om te relaxen en te genieten van onze prestatie. Voor we vertrekken leiden we de dag in met een zéér uitgebreid ontbijt, wat zeker welkom zal zijn tijdens onze inspanningen die hierop volgen.

Het eerste deel van de dag is erg aangenaam en nog niet uitdagend. Het tweede deel, naar de top van de tweede hoogste berg van de Dinarica (Sveto Brdo) vraagt wat meer inspanning, maar het zicht op de top is het waard, dit is het beste uitzicht van heel Kroatië! We nemen de tijd om de natuur zijn werk te laten doen voor we weer afdalen naar onze berghut waar we de vorige nacht ook verbleven om te genieten van onze (nu al?!) laatste nacht in de bergen. (20 km , 9-10u wandelen!)

!!! Het tweede deel kan vermeden worden voor diegenen die op dat moment voelen dat ze er nog niet aan toe zijn, dat maakt deze tocht geschikt voor iedereen.

Foto: Julien Duval

 

 

 

 

 

 

 

Dag 7 – terug naar huis:

De voormiddag gebruiken we om in te pakken, gezellig samen te ontbijten en af te zakken naar Starigrad waar we een transfer tot de luchthaven hebben. We nemen afscheid van de prachtige bergen, Kroatië en elkaar. (Indien we pas een late vlucht hebben kunnen we nog genieten van een lunch in een lokaal restaurantje om de reis af te sluiten)

foto: Julien Duval

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze tocht wordt gerealiseerd in samenwerking met ‘Real Croatia’