We vertoeven deze hele wandelvakantie in een wandelparadijs met prachtige flora en fauna in de provincie Alentejo. Echte ongerepte natuur waar de stilte nog erg aanwezig is.
Overnachten doen we telkens op dezelfde plaats, een mooie vakantiewoning te midden van het natuurgebied Serra de Sao Mamede. Vandaar uit vertrekken we elke dag op wandeling met een kleine dagrugzak. de tochten zijn rustig, op gemakkelijk terrein en niet te lang, zodat we ‘s avonds nog voldoende energie over houden om als groep samen te komen en te delen (aan de hand van gesprekken of oefeningen) wat we hebben ervaren en ontdekt en de volgende dag graag met ons meenemen.

Programma: 

We arriveren tegen de avond in de luchthaven van Lissabon waar we worden opgewacht en met een busje naar onze bestemming worden gebracht (2 u rijden), een aangenaam vakantiehuis waar ieder zijn plekje kan vinden. Dit vakantiehuisje wordt ons thuis voor de komende zes nachten.
Elke dag wordt er een heerlijke Portuguese avondmaaltijd voor ons voorzien. Voor het ontbijt en onze lunch zijn alle benodigdheden in huis, maar deze knutselen we zelf in elkaar.

 

 

 

 

 

 

We verblijven zes nachten aan de rand van het natuurpark Serra de Sao Mamede, in de provincie Alentejo, dit is een prachtig groen natuurpark met uitzonderlijke flora en fauna, de ideale plek om tot rust te komen.

Wat mag je verwachten?

  • We gaan zeker en vast elke dag (5) op pad voor een mooie wandeling in het nationaal park ( max 15 km/ dag) tussendoor is er absoluut ruimte om te delen wat we zien en ervaren. Deze wandelingen vormen onze rode draad, zij zullen je de voeding geven die je nodig hebt voor je innerlijk groeiproces: uitdagingen, confrontaties, heerlijkheden, angsten en zoveel meer. We zijn samen op pad, omringd door eerlijkheid en veiligheid, hier kan je zijn wie je bent.
  • Indien het voor de hele groep aangenaam voelt doen we één dag een stiltewandeling, zo heb je de kans dieper in proces te gaan en andere ervaringen op te doen.
  • ’s Ochtends en ’s Avonds na de maaltijd komen we samen voor een 20-minuten durende meditatie (geen verplichtingen) 
  • De avondactiviteit bestaat uit een samenkomst met alle deelnemers. Een inspiratiemomenten waarin je kan delen wat je overdag tijdens de wandeling hebt mogen ervaren, rondom je en bij jezelf vanbinnen. (Opnieuw geen verplichtingen) en waarin ik jullie ondersteun in jullie proces van éénvoud en rust, dit kan via korte oefeningen, gesprekken,…
    Deze avondactiviteit is ook afhankelijk van erg veel factoren en wat er op dat moment nodig voelt.
  • De hele dag door is er ruimte om vragen te stellen of een individueel moment aan te vragen indien er ergens onduidelijkheden zijn in je proces.
  • Naast de staptochten en samenkomsten mag je er zeker van zijn dat je ook je ruimte krijgt je ervaringen op jezelf te laten inwerken. Er worden regelmatig momenten voorzien om uit te rusten, wat te lezen, te schrijven enz…

Op onze laatste dag worden we nog verwend met een heerlijk lokaal ontbijtje en vertrekken rustig terug naar de luchthaven in Lissabon. Aangekomen in België nodig ik je uit om hier je innerlijke reis te vervolgen. Veel succes en vooral, genot!

 

 

 

 

 

 

(Reis gegarandeerd vanaf 6 deelnemers) 

Deze tocht wordt gerealiseerd in samenwerking met ‘Quinta Do Pomarinho’